maanantai 9. huhtikuuta 2012

Koulutunti

 Päästiin tänään yllättäen koulutunnille Sepon kanssa! Tää olikin enemmän kun hyvä päästä taas valvovan silmän alle. Seposta lähtee tuhottomasti edelleen karvaa, joita hinkkasin pois hetken ennen tuntia. Sepon harjaamisen jälkeen saa tosin harjata myös itsensä..

Tunnilla oli ohjelmassa takaosakäännöksiä ja vastalaukkaa. Alkuverkkojen jälkeen tehtiin loivia kiemuroita. Toiselle pitkälle sivulle käynnissä kaksi mini kiemuraa ja toiselle yksi normaali ravissa. Minikiemuroilla käännettiin voltit kohti uraa, volteilla piti tarkkailla hevosen kääntymistä, voltille piti lähteä lavat alla ja taipuneena, voltin aikana tarkkailtiin takaosaa, pysyykö hevonen yhdellä uralla. Tämä onnistui aika hyvin ja sain Seppoa hyvin heräteltyä työntekoo tässä tehtävässä. Toisen sivu ravikiemura sujui hyvin, mutta alkuun ravi meinasi olla vähän huonoa. Seppo ei liikkunut tahdikkaasti ja vähän yritti juosta pää taivaissa. Kääntelin sitten muutamia voltteja ja tein peruutuksia ja sain sitä hieman paremmaksi.


 Sitten vaihdettiin tehtävää sen verran, että edelleen tehtiin minikiemurat mutta puomien kohdalla (aiemmat voltti pisteet) tehtiin takaosa käännös kokonaan ympäri. Seppo tekee periaatteessa takaosakäännöksen ihan hyvin jo, se kääntyy mutta jää hieman hitaaksi. Muutaman kerran jälkeen Marjo käski hakea käännökseen enemmän poljentaa takajalkoihin. Käännös vähän laajeni sen myötä mutta poni polki myös hetkittäin takasilla enemmän.

Tehtiin myös uralla muutamat yksittäiset käännökset ja ne onnistui aika hyvin! Tässä välissä otettiin myös pikkupätkiä laukkaa ja siirtymiset eivät onnistuneet sitten ollenkaan... Eli reeniäreeniäreeniäreeniä! Lopuksi tehtiin vastalaukkatehtävää molempiin suuntiin. Toinen pitkäsivu käännettiin reilusti uransisäpuolelle, linjan alusta vastalaukannosto ja ennen uraa siirtyminen raviin. Vasemman laukannostot onnistui tosi hyvin ja laukkakin oli jees. Vastalaukassa huomasin, että Seppo kantoi itsensä paljon paremmin ja laukkasi aika hyvin :) Toiseen suuntaan tehtäessä eli oikeanlaukannostoissa oli vähän ongelmaa, tai ei tullut niin hyviä mutta ne onnistui myös. Tähän suuntaan oli vaikeampi pitää suora linja. Ja siirtymisissä ei ollut kyllä kehumista, vaikka Seppo leväyttää laukasta raviin siirtyisen miten sattuu sen saa onneksi nopeasti taas kuosiin.

Kokonaisuudessaan tunti meni aika hyvin ja suurempia ongelmia ei ollut. Alkuun piti vähän höseltää mutta sitten alkoi pyöreyttä löytymään ja poni teki töitä hyvässä muodossa, ainakin välillä. Ravi oli omasta mielestä tosi hyvää pätkittäin ja Seppo tuntu hyvältä! Loppuverkkailtiin pidemmällä kaulalla ja sitten talliin. Kotona totesin, että pitäisi varmaan ostaa uudet ratsastushanskat kun sain rakon käteeni tästä tunnista.. Tällä viikolla pitäisi ehdottomasti päästä hyppäämään joku päivä ja muuten ohjelma onkin aika avoin vielä, huomenna ei Saran kanssa ehditä liikuttamaan sillä meillä on KeSeRan hallituksen kokous, mutta Katriina ehkä juoksuttaa liinassa!


Postauksen kuvat © Marjo Saarinen kiitoos! :))




Alkuverkkaa


tommonen hömppä se on, korvat tötteröllä eteenpäin vaikka kuski oliskin vähän kujalla välillä...


2 kommenttia:

  1. Kiva blogi sulla ja hieno hevonen! :) Onko toi Seppo sun oma vai? :) Liityin lukijaksi
    Liittyisitkö minunkin blogini lukijaksi sillä se kaipaa kovasti lukijoita? :) hevoselamaa-iitu.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Ei oo oma, Sepon omistaa ratsastuskoulu, mutta minä ja Sara ollaan ratsastettu sitä nyt reilu vuosi ja kohta se varmaan menee tunneille. Seppo kävi siis ratsutuksessa ja sen jälkeen me ollaan hoidettu sen liikutus ja samalla viety sitä eteenpäin open avustuksella. :)

      Poista