maanantai 30. maaliskuuta 2015

Estekisoissa kartuttamassa kokemusta

Reilu viikko sitten hyppäsin Mintyllä kotikisoissa 70cm luokan. Meidän treenit ennen kisoja jäi hyvin vähäisiksi, olin hypännyt 2kk sitten valmennuksessa ja ehdin hypätä kerran itsenäisesti ennen näitä kisoja. Treenien määrän perusteella en siis ollut täysin luottavaisin mielin liikenteessä ja tavoite olikin tehdä no tottakai puhdas rata, mutta eritoten kerätä ponille kokemusta. Sillä nämähän olivat vasta sen toiset estekisat.

Puhdas rata tavoite sai jäädä odottamaan seuraavia kilpailuja ja tuloksena näistä kisoista oli hylätty. Mikä ei tosin lannista lainkaan, sillä Minty keräsi paljon kokemusta näistä kisoista. Verkassa poni oli alkuun aika pinkeä ja virkeä ja yrittikin välillä vähän loikkia sivuille. Sain sitä kuitenkin yllättävän hyvin ratsastettua ja hypyt onnistuivat nappiin. Otin molemmille esteille muistaakseni 3 hyppyä, jotta sain ponia vähän rentoutumaan. Parannusta tehtiin myös edellisistä kisoista yleisöpäädyn suhteen, nimittäin sinne meneminen ei enää tuottanut ongelmia.

verkkahyppy
Ratsasin oman verkkaryhmäni viimeisenä, joten verkan ja radan välissä oli hyvää aikaa nollata ajatukset. Rata alkoi hyvin 1-3 esteet sujuivat ongelmitta. Neljäs este oli sarja lävistäjällä, poni oli vähän kyylännyt sitä jo verkassa ja en saanut sitä aivan suoraksi siihen. Joten se pääsi valumaan vasemmalta ohi.

Seuraavalla yritykselle päästiin yli A-osasta, joka oli okseri. En ollut kuitenkaan aivan tilanteen tasalla ja hypyn suuruus meinasi suistaa minut satulasta.. Joten kiellettiin B-osalle.

Sain kuitenkin jatkaa radan loppuun. Kolmannella yritykselle sarja meni hienosti sekä kaksi seuraavaa estettä myös. 7. este oli lankku kohti yleisöä, johon otettiin yksi stoppi. Toisella yrityksellä yli ja viimeinen este myös.


En ollut pahoillani kielloista, sillä poni teki muuten tosi hienoa työtä ja hyviä hyppyjä, sekä oli hyvin ratsastettavissa. Tästä saimme kuitenkin enemmän kokemusta, kuin siitä, että oltaisiin kaahattu ristikkoluokka nollilla maaliin. Tästä on hyvä jatkaa treenejä kohti kevättä!



4 kommenttia:

  1. Hyvältä näytti, tsemppiä kevään treeneihin! :)

    VastaaPoista
  2. Herranjestas mitä loikkia! Näköjään tullut vähän äitiinsä... :D Mutta omaan silmään näytti tosi kivalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo välillä mentiin vähän korkeelta :D sen takia mokasinkin tossa sarjalla kun en päässyt tarpeeks hyvin mukaan :d

      Poista