tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kisat yli odotusten



Sunnutain koulukisat ovat nyt takanapäin ja ne meni vallan mainiosti! Mulle tuli tietysti hirveä kiire ponin kuntoon laitossa, koska piti puuhastella kansliassa ja muissa järjestelyissä. Ajattelin jo, että en ehdi verrytellä riittävästi, mutta lopulta aikaa oli ihan ok.


Kävelin kentällä ensiksi tovin, jotta poni sai katsella ympärilleen ja tottua normaalista poikkeavaan tilanteeseen. Tämän jälkeen verryttelin kevyessä ravissa molempiin suuntiin sekä laukkasin ympyrän ja lävistäjän verran. Olen todennut hyväksi tavaksi väistättää ponin takaosaa ympyrällä, näin sen saa nopeammin ohjan ja pohkeen väliin paremmin.

Pääsimme verryttelemään myös maneesiin 10min ajaksi, mikä oli meidän kannalta tosi hyvä: Minty ehti nähdä aidat ja ihmetellä yleisöpäätyä rauhassa. Tosin tällä kertaa kumpikaan ei tuottanut suurta ongelmaa, vähän piti välillä spookailla etenkin kulmia. Mutta pystyttiin etenemään ihan suoraa uraa jo hienosti aitojen vierellä. (Syksyllähän näin ei ihan ollut.. :D) Maneesissa keventelin ja laukkasin taas molempiin kierroksiin sekä menin hetken harjoitusravia.

Ohjelmahan oli HeC 1:2000, sisältäen muutaman askeeenpidennyslävistäjät, peruutuksen ja keskiympyrät & lävistäjät laukassa, tosi simppeli siis. Itse suoritus alkoi huonosti, en valmistellut pysähdystä riittävän hyvin, jolloin se venyi vähän pitkäksi ja poikitti. Kaikki askeleen pidennykset oli ihan ok, niissä on vielä hiottavaa tai siis Mintyllä enemmän annettavaa. Mutta jokaisessa se yritti, eikä hypännyt laukalle.

Pysähdys-peruutus tehtävä ei ollut paras mahdollinen, sillä samalla piti kakkia. Laukkaosuus oli tasainen ja laukannostot tuli napakasti. Toisella lävistäjällä ravisiirtyminen tuli aavistuksen ajoissa.

Numeroskaala oli 5-7. Eli aika tasainen. Kommenttina paperissa oli "kevyellä vaikutuksella ratsastettu rata, vaikuta vielä rohkeammin". Harmikseni ponista ei ollut mitään kommenttia.

Tällä radalla saatiin 61,00% ja sijoituttiin luokassa 3.sijalle! Saa olla poniin tyytyväinen, syksystä tuli parannusta 10% verran :)




 Videosta kiitos Helkalle ja kuvista Saralle.

3 kommenttia:

  1. Kuka kisoissa oli tuomarina? Iski vain mieleen että aika helposti antanut 61 % tuommoisestakin radasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oili Kangasaho oli tuomari. Eihän tuo mikään loistava ole mutta ei suuria virheitäkään, ehkä se oli luokan tasoon nähden noiden prosenttien arvoinen :)

      Poista
    2. Itse mietin juuri kanssa tuota, sillä tuon videon perusteella olisin antanut muutaman prosentin vähemmänkin... En teidän rataa katsonut paikanpäällä, mutta muutaman muun katsoin ja näyttivät kyllä omaan silmään paremmalta...

      Poista