tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kehityskelpoinen Minty

Pääsin ekalle "kesätunnille" viime viikon perjantaina. Ratsut olivat vapaavalintaiset, joten valitsin tunnille hetken pohdinnan jälkeen Mintyn. Ajattelin, että siitä on mulle taas hyötyä pitkäksi aikaa kun saan vähän palautetta menosta. Ja valinta olikin oikein onnistunut.

Tunti aloiteltiin tekemällä loivalla kiemuralla siirtymisiä pitkän ja lyhyen käynnin välillä, sekä toisella pitkällä sivulla pohkeenväistöä. Tehtiin tehtävää molempiin suuntiin ja sekä jatkettiin sitä myös ravissa. Lisättiin tehtävään myös laukkavoltti päätyyn. Jossain vaiheessa pyörittiin myös keskiympyrällä taivutellen hevosia hyvin molempiin suuntiin. Ja lopuksi tehtiin laukkavoltti tehtävää kolmikaarisella kiemuralla.


Minty liikkui alkuun mielellään aika pitkässä ja matalassa muodossa sekä tuntui vähän roikkuvan ohjalla. Positiivista tosin oli se, että se tuketui ohjiin, josta sitä on helpompi alkaa työstämään kuin siitä, että se on tyhjä edestä. Poni kuitenkin ryhdistäytyi hyvin tehtävien myötä ja sainkin sitä paljon lyhyemmäksi sekä taivuttelujen myötä irtonaisemmaksi ja pehmeäksi myös edestä. En edes muista onko poni koskaan ollut noin hyvin avuilla mulla, joten pääsin kyllä vähän fiilistelemäänkin!


Alkutunnin laukkatehvässä Mintyllä oli enemmän poweria ja se laukkasi tosi kivasti. Viimeisessä tehtävässä se tuntui jo vähän väsyneeltä ja jouduin tosissani aktivoimaan ponia, että sain laukkaa enemmän ylämäkeen. Marjon ohjeen mukaan laukassa pitää nyt keskittyä siihen, että poni laukkaa ylöspäin ja "jousilla", eikä haittaa vaikka muoto häviää. Laukka on jo saanutkin huomattavasti lisää säätövaraa, mutta sitä haetaan vielä enemmän sekä lisää voimaa.


Tunti oli kaikinpuolin oikein hyvä ja Minty on ollut viimeviikkoina ihan huippu hyvä ratsastaa ja oon ollut tosi tyytyväinen siihen! Emilia tosin koutsasi ponia sennuleirillä, joten se on hyvin läpiratsastettu ja oon yrittänyt pitää sitä nyt mahdollisimman hyvin yllä. Mutta ollaan me myös otettu rennosti ja käyty maastoilemassa!

Tunnin kuvat © Vekku





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti