keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Kisatreeniä Rutulla


Otsikosta voikin päätellä, että kisoihin ollaan lähdössä. Seuralla on sunnuntaina estekisat Korpi-Jukolassa ja lähden Rutulla hyppäämään 60cm & 80cm.

Olen toooosi innoissani lähdössä muualle estekisoihin, koska olen ollut muistaakseni viimeksi 2011 eli neljä vuotta sitten. Rutulla ei sen sijaan ole tämänkään vertaa kokemusta, sillä se ei ole poistunut Ponilaaksosta kertaakaan sinne muutettuaan. Ja siitä on muuten aika kauan. Muun muassa siksi alle otamme tuon 60cm niin nähdään vähän miten ihmeissään hevonen on kun kisat eivät olekaan kotikentällä. Ruttu on onneksi niin lungi kaveri, että on vaikea uskoa sen käyttäytyvän kovin erilailla kuin kotona. Mutta eihän sitä tiedä.

Estekisat rakennetaan erikoisesteinä, joten myös tänään oli treeneissä vähän kaikkea erikoista esteiden alla. Otettiin n. 60cm esteillä verkkehyppyjä. Sen jälkeen hyppäsin sekä seitsemän esteen perusradan että viiden esteen toisen vaiheen 80cm korkeudella. Valitettavasti videolla on ainoastaan verkkoja ja uusinnan kaksi vikaa estettä, muita ei saatu videolle.

Perusrata lähti vähän löysästi ja ekalta okserilta jo puomi. Muuten oli itseasiassa hyväkin rata ja hyviä hyppyjä sekä esteiden välejä. Viimeiselle pystylle huokaisin liian aikaisin ja sieltä lähti puomi myös matkaan. Näitä pitää yrittää välttää kisoissa. Mulla ei ole vieläkään täysin kotoisa olo Rutun selässä kun niin vähän sitä olen ratsastanut ja se ei ole ollenkaan yhtä anteeksiantavainen mun pientenkään mokien suhteen, kuin moni muu ratsastamani hevonen. Parhaamme yritetään!

Toisen vaiheen rata oli suunniteltu niin, että siinä oli paljon tiukkoja käännöksiä. Tämä rata oli meillä aika sujuva ja puomeilta vältyttiin, jes! Saatiin myös yllättävän nopea aika, vaikka en laukkaa ratsastanut eteen leviämisen ja puomien pelossa. Ruttu onneksi kääntyy hyvin ja sillä on matkaavoittava laukka.

Vaikka videolle eivät kaikki pätkät tallentuneetkaan, niin oli tosi kiva ensimmäistä kertaa nähdä miltä meidän meno näyttää. Pystyin vähän analysoimaan omaa ratsastusta ja parannettavia kohtia.



Videot: Katriina

Lauantaina sitten kamoja laittamaan ja sunnuntaina aamulla nokka kohti kisoja, tuskin maltan odottaa!

4 kommenttia:

  1. Siistiä ratsastusta, tsemppiä kisoihin! :)

    VastaaPoista
  2. Onnea hurjasti! Ruttu hoitaa varmasti homman kotiin, fiksu hevonen ;)

    VastaaPoista