perjantai 15. toukokuuta 2015

Koulumestaruudet 14.5


Eilen koittivat seuran koulumestaruudet, joista aiemmassa postauksessa mainitsin. Seniorimestaruuden ohjelma oli A-merkin kouluohjelma 2006. Ratsuna mulla oli Källi.

Meidän kenraalit tiistaina menivät aikalailla putkeen, joten kisoihin lähdin hyvillä mielin ja tiesin mitä tehdä: Ratsasta! Muu ei auta. Ei jännittäminen tai muu panikointi.

Postauksen kuvat © Katriina K, ellei toisin mainita. 


Verkassa tein samoja tehtäviä millä olin tiistaina saanut Källin hyväksi ja ne toimivat tälläkin kertaa. Mulla oli just sopivasti aikaa verkkaan, joten vältin paniikin tässäkin kohtaa. Tein siis ihan perusjuttuja: taivutuksia, siirtymisiä laukan ja ravin välillä ja yritin ratsastaa hevosen lavat ylös ja sopivan ryhdikkääseen, mutta tasaiseen malliin.

Starttasin toisena, eli heti luokan alussa menin valmistautumaan kentälle. Edellisen ratsukon ajan työskentelin käynnissä. Aitojen sisään päästyäni tein vielä laukka-ravi siirtymistä, sillä se tuntui näppärimmältä tavalta saada Källi kuulolle. Ja sitten vislasikin nopeasti pilli ja pääsin radalle.


Luulen, että pöytäkirja kertoo parhaiten miten meillä meni. Pisteiden keskinäisestä suhteesta olin tuomarin kanssa yhtä mieltä. Tehtiin tasaista perus ratsastusta, ei mitään multihuipennuksia ja yksi ärsyttävä isompi moka, joka näyttäytyi paperissa nelosena. Kyseessä niinkin yksinkertainen osuus kun laukka - ravi siirtyminen L-kirjaimeen, jossa onnistuin rikkomaan raville jo kulmassa ja korjaamaan äkkiä laukalle. Näin ollen ei se varsinainen siirtyminen kirjaimessa ollut hyvä sekään. Onneksi tämä ei lopulliseen sijaani mitenkään vaikuttanut.



Tuomarin kommentti: Tasaisia pätkiä. Hevonen saisi kantaa itsensä hieman rehellisemmin, työntö- ja kantovoimaa lisää. Tsemppiä :)

Omalla ratsastuksella olisin voinut saada hevosen kulkemaan ryhdikkäämpänä. Toisaalta ajateltiin jo etukäteen että muoto on parempi hiukan matalampana, mutta tasaisena, kuin että yritän liikaa löytää ryhtiä, mutta muoto seilaa epätasaisena. Vanhuus ja tuntiheppana työskentely on vähän pudottanut hevoselta lihaksia, joten voimanpuute pitää paikkansa.

Kuva: Jenni Tuominen





Kuva: Jenni Tuominen 


HeA radassa oli jälleen kerran paljon tekemistä ja tehtävät tulivat nopeasti eteen. Tavoitteeksi olin asettanut 58%, sillä viimeksi saatiin Källin kanssa se 54,2% paljon vaikeammalta radalta ja ihan ilman treeniä. Leuka loksahti auki kun kuulin tuloksen olevan 162p. ja 60,00%

Olin niin tyytyväinen rataan ja prosentteihin, että tässä kohtaa olin jo voittanut itseni.

Luokassa oli kuusi starttia, joista viisi kilpaili seniorimestaruudesta. Kaksi sijoittui ja me oltiin kakkossijalla! Tosi positiivinen yllätys :) Voittajan edustaessa muuta seuraa, voitin tällä Keurusseudun ratsastajien seniorimestaruuden kultaa! Olin kyllä niin happy!!! 

Kuva: Elina Kylmälä

Kuva: Elina Kylmälä
Tämä hevonen on sellainen kultakimpale ♥
Kunnioitettavat 24v. ikää ei menoa hidasta! Tasaisen varmasti ja yhteisymmärryksessä maaliin.
Källi sai paljon rapsuja, haleja ja leipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti