maanantai 4. toukokuuta 2015

Sennuhopeaa !

Minty hyppäsi siis eilen 60cm kisoissa. Verkassa poni oli kovasti menossa ja mulla meinasi olla välillä jarrut hukassa, mutta kyllä ne sieltä alkoi löytyä kun tein vähän siirtymisiä ja väistättelin ponia, jotta saisin sen paremmin kuulolle.

Kisasuoritus ratsastettiin maneesissa, jonne matka meinasi tyssätä alkujaan, sillä Minty ei olisi halunnut kävellä yksin maneesin taakse. Päästiin kuitenkin perille ja edellinen ratsukko suoritti ratansa reippaasti ja me päästiin starttaamaan.

Kokonaisuudessaan ihan ok rata omasta mielestäni. Alkurata sujui hyvin: poni vaihtoi laukat ja teki hyviä hyppyjä. Perusradan viimeiselle esteelle otettiin yksi kielto, taas harmaalle lankulle niinkuin viime kisoissakin. Otin rauhassa uuden lähestymisen ja tokalla kerralla mentiinkin jo yli helposti. Mua vähän harmitti tämä, sillä jos olisin itse ratsastanut skarpimmin tälle esteelle, olisi Minty varmasti mennyt ekasta kerrasta yli ja oltaisiin päästy jatkamaan uusintaan. Mutta näille ei vaan voi mitään. 

Kokonaisuudessaan Minty oli ihan ratsastettavissa kisaradalla, vähän musta tuntui siltä, että se kyttäsi jotain esteiden takana lähestyttäessä estettä, ehkä huomioliivisiä toimihenkilöitä? Tästä johtuen jouduin välillä vähän lisäämään painetta ennen estettä, mutta viimeiselle en sitä sitten osannut tehdä höh. Lisäksi en ole omaan ratsastukseeni tyytyväinen. Häärään selässä liikaa, kun voisin vaan antaa laukan sujua ja odottaa  = luottaa, että poni hoitaa hommansa. Sekä menen liikaa mukaan hyppyihin, mutta se on ollutkin mulle vähän hankalaa Mintyn kanssa. Sillä on niin voimakas pomppu, ettei mukaan menemistä tarvitsisi oikeastaan edes ajatella, kun liike vie ratsastajaa. Mutta minkäs teet, kun pitää silti sukellella.


Nemo taas yllätti mut positiivisesti olemalla ihan huippu hyvä !! Verkassa en hirveästi rassannut sitä, sille riittää kun tekee kaikki askellajit ja muutamat väistöt & eteenratsastukset. Se on niin tasainen ja kuuntelee apuja. 

Mua jännitti ihan kamalasti mennä radalle, huhhuh. Pelkäsin, ettei selvitä ysikympeistä ja mitä jos poni kyttää portteja yms. yms. Maneesissa sai kuitenkin tehdä yhden hypyn mustavalkoiselle pystylle, jossa oli laatikot alla. Selvittiin tästä kunnialla ja pystyin lähtemään hieman luottavaisemmalla mielellä radalle.

Ei se nyt mikään lentokone ole, mutta hyvällä tsempillä hyppäsi radan! Hieno poni :)



Itse rata sujui hyvin. Millekään esteelle ei tultu ihan katastrofi paikkaan ja laukat vaihtui hyvin, vaikka muutaman kerran siirsin raviin, kun luulin että oli väärä laukka. Voisi ehkä katsoa vähän tarkemmin. Muutamaa estettä Nemppa kolisteli, mutta yhtäkään puomia ei pudonnut. Uusinnassa en yrittänyt ratsastaa aikaa vaan tehdä nollatulosta ja sehän sieltä saatiin!


Olin niin onnellinen ja taas tuli todettua, että lahjattomat treenaa! :-D

Meidän suoritus riitti 2. sijaan luokassa ja samalla saatiin sennumestaruushopeaa.


Kuvat © Marjo & Helka, videot © Helka

6 kommenttia:

  1. Teidän rata oli kyllä hieno ja menitte sellasta sopivaa vauhtiakin niin ei tarvinnu liputtajan pelätä jäävänsä joko hevosen tai hiekan alle.. :D Onnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Hah Nemppa ei turhan lujaa päästele :--)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Mäkin oon kyllä niin tyytyväinen, Nemppa oli hieno! ;)

      Poista
  3. Sennu? Poneilla? lyhyt taidat olla/ olette? ei ole ajatusta siirtyä hevosiin? saisi kokemusta enemmän? (jos pikkuponin hypyt 60cm luokassa isoja? )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen 164cm pitkä ja näin ratsastuskouluratsastajana ei ole aina varaa valita itselle sitä optimaalisinta ratsua, joten olen tyytyväinen näihin mitä on :) kyllä maailmaan muutama sennu poniratsastaja mahtuu :D

      Poista